Sisimiut lancerer Community Specific Guidelines

Pressemeddelelse fra AECO - Association of Arctic Expedition Cruise Operators og Destination Arctic Circle:

Sisimiut lancerer Community Specific Guidelines

Sisimiut har som den første grønlandske by lanceret “Community Specific Guidelines” – specifikke retningslinjer for en grønlandsk by eller bygd. Retningslinjerne instruerer turister i at være hensynsfulde gæster og er blevet udviklet efter en skabelon skabt af Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO).

Sisimiut er den andenstørste by i Grønland og en populær turistdestination, som er midtpunkt for adventure turisme. Byens nye retningslinjer for turister henvender sig til folk, der besøger lokalsamfundet. Retningslinjerne indeholder tricks til at få det bedste ud af besøget, samt gode råd om, hvordan man er en hensynsfuld turist.

Blandt andet opfordrer retningslinjerne turisterne om at spørge om lov, inden de fotograferer lokale, og gør det klart, at byens slædehunde er arbejdshunde og ikke kæledyr. Gæster bliver også opfordret til at handle og spise lokalt, samt til at opleve kulturen på tæt hold og derved støtte lokalsamfundet og de lokale traditioner. Gæsterne bliver også rådet til at holde passende afstand til fortidsminder, samt ikke at efterlade sig andet end deres fodspor under besøget.

Retningslinjerne for Sisimiut er udarbejdet af det lokale erhvervs- og turistråd - Destination Arctic Circle -med støtte fra AECO og finansiering fra NORA (Nordisk Atlantsamarbejde).

”Sisimiut er en populær turistdestination og disse retningslinjer vil hjælpe til at turister får en bedre forståelse af vores by. Turisterne kommer ofte i en kortere periode, og med disse retningslinjer er det muligt for os at kommunikere lokalsamfundets ønsker og viden direkte til vores gæster,” siger Anette Lings, Arctic Incoming.

Frigg Jørgensen, direktør i AECO, håber at lokalsamfundet og turisterne vil tage godt imod konceptet med retningslinjer for specifikke lokalsamfund som Sisimiut.

“Vi er glade for at Sisimiut blev den første by til at udvikle lokale retningslinjer ved hjælp af AECO’s model. Retningslinjerne indeholder værdifulde informationer til turister om, hvordan man kan tage størst muligt hensyn under sit ophold. Inddragelse af lokalsamfundet er et vigtigt aspekt af bæredygtig turisme, og specifikke retningslinjer for lokalsamfund som Sisimiut er et værktøj til at sikre vidensdeling mellem lokalsamfund og besøgende”, siger Frigg Jørgensen.

Sisimiut bys specifikke retningslinjer er tilgængelige på Destination Arctic Circle og AECO hjemmesider.

Engelske og grønlandske versioner af pressemeddelelsen kan downloades her:

https://www.dropbox.com/sh/pwl0rosjv38bpnv/AABaDQj1NqC34-GNY5uA8sPKa?dl=0

Billeder:

Billeder i højere opløsning kan hentes her:

https://www.dropbox.com/sh/pwl0rosjv38bpnv/AABaDQj1NqC34-GNY5uA8sPKa?dl=0

Billedtekst: Sisimiut set gennem et vindue fra et krydstogtsskib (foto: Destination Arctic Circle)

Billedtekst: De nye retningslinjer fortæller hvad gæsterne skal være opmærksomme på, når de besøger Sisimiut, som er Grønlands andenstørste by (foto: Destination Arctic Circle).

AECO - Association of Arctic Expedition Cruise Operators AECO er en international organisation for ekspeditionskrydstogtsoperatører og associerede i Arktis. Organisationen er dedikeret til at sikre miljøvenlig og hensynsfuld ekspeditionskrydstogtsturisme. Med over 70 internationale medlemmer - herunder 40 skibsoperatører og 50 ekspeditionskrydstogtsskibe - organiserer AECO langt hovedparten af disse operationer i Arktis.

Hjemmeside: www.aeco.no Contact: Edda Falk (edda@aeco.no | Cell: +47 476 32 550 | www.aeco.no)

Destination Arctic Circle

Destination Arctic Circle er en “Destination Management Organisation”, som har et sekretariat med lokalt ansatte, som assisterer samarbejdspartnere med f.eks. overnatningsmuligheder, seværdigheder, spørgsmål om faciliteter, restauranter og andre ting, som rejsende måtte have brug for. Destination Arctic Circle dækker et område i Vestgrønland omkring polarcirklen. Området er på størrelse med Grækenland og har et befolkningstal på 10.000 i byerne Sisimiut og Maniitsoq samt 6 tilknyttede bygder. Destination Arctic Circle er hjemsted for Grønlands internationale lufthavn i Kangerlussuaq.

Hjemmeside: http://www.destinationarcticcircle.com/ Kontakt: Juliane Henningsen (jh@acb.gl | +299 863500 | +299 488148)

Nordisk Atlantsamarbejde (NORA) er et regeringssamarbejde under Nordisk Ministerråds regionalpolitiske samarbejdsprogram, som består af Grønland, Island, Færøerne og Kyst Norge. Organisationen bygger på Vestnorden-samarbejdet fra 1981 og blev til NORA, da Kyst Norge gik ind i samarbejdet i 1996. NORA-landene er knyttet sammen på baggrund af deres geografiske beliggenhed, fælles karakteristika, fælles udfordringer samt historiske, institutionelle og kulturelle bånd.

Hjemmeside: https://nora.fo/