top of page

Vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq – vil styrke erhvervslivet.

Det er et erklæret mål at Destination Arctic Circle skal tiltrække langt flere turister i fremtiden, dette mål kræver en øget branding af området og investeringer i infrastruktur. Derfor vil erhvervsrådet, der har 80 medlems virksomheder bag sig, gerne bakke op om borgmesterens krav om at Naalakkersuisut udviser reel engagement i forbindelse med realisering af naturvejen. Det vil bestemt hænge sammen med Naalakkersuisuts mål om en balanceret udvikling, så også Qeqqata Kommunia kan videreudvikle regionen til gavn for den økonomiske udvikling.

Med den kommende Aasivissuit - Nipisats UNESCO optagelse forventer vi her i regionen at opleve en stig-ning af turistbesøg. Destination Arctic Circle vil derfor være klar til at tiltrække turister på baggrund af kom-binerede natur- og kulturtilbud som hundeslæde, outfitting, vandring, sejlture, lystfiskeri, trofæjagt og meget mere.

Det er en kendsgerning at Qeqqata Kommunia og i særdeleshed Kangerlussuaq er Grønlands 2. mest besøgte destination med et stigende antal turister. Der ligger uanede muligheder for at udnytte naturen bedre end før.

Vi vil derfor godt komme med disse punkter som vil afhænge af en bedre infrastruktur og en naturvej:

  • Styrket infrastruktur giver vækst for regionen og bakker op om nye investerings muligheder samt produktudvikling både i Kangerlussuaq og Sisimiut.

  • Nemmere adgang til Grønlands største landområde giver flere muligheder for længere og kortere udflugter fra begge ender af vejen, der samtidig skaber flere arbejdspladser inden for turisme erhvervet, samt yderligere investeringer i form af transportmidler og overnatningssteder.

  • Med nemmere adgang til baglandet skabes grundlag for nye produkter såsom mountainbike ture, et produkt der andre steder i verden har vokset markant i de sidste år.

  • Nem adgang er også vigtig for vandreturismen hvor turudbydere med den nye naturvej kan tilbyde vandreture fra både Kangerlussuaq og Sisimiut. Desuden har besøget af krydstogtsgæster som i sæsonen 2017 var på 27.000 turister, trenden er klar - vi får endnu flere krydstogtsturister i fremtiden.

  • Vejen vil ikke kun forlænge sæsonen for turist operatører, men også andre erhverv. Erhvervsfangere og andre outfittere vil få mulighed for at udnytte landområder de ikke tidligere havde adgang til på grund af dyre og svære transportomkostninger.

  • Vejen til betyde øget sikkerhed for hele området omkring sporet, der i dag er ikke eksisterende.

  • Øget forretning for de lokale butikker og værksteder forbundet med yderligere investeringer hos trofæjagere samt erhvervsfangere og turudbydere vil give ekstra omsætning, der vil være med til at skabe flere arbejdspladser og forlænge sæsonen for virksomheder der tidligere kun havde højsæson i vinterperioden.

  • Efterforskning af mineraler. I dag er ”small scale” efterforskning af mineraler ikke udnyttet på grund af svær adgang til baglandet samt dyre logistiske omkostninger ved transport. Vi forventer en stigende interesse pga. bedre infrastruktur.

Naturvejen vil ikke kun være gavn for erhvervslivet men også for den lokale befolkning, der kan benytte vejen for at komme sikkert og nemt ind i baglandet. Vi håber derfor at partierne i Inatsisartut og Naalakkersuisut vil være med til at løfte Qeqqata Kommunia's ambitioner om at skabe bæredygtig udvikling som fremmer turismen samt styrker erhvervslivets muligheder for yderligere vækst.

bottom of page